top of page

Hur du viker en pompom att dekorera med


Pompoms! En så fin och festlig dekoration som går snabbt att göra själv. De passar bra till alla sorters festligheter och kalas. I det här inlägget tänkte jag visa hur man gör en pompom själv.

Du behöver:

-Silkespapper i valfri storlek (10 ark till en pompom, jag köpte ganska stora ark och delade dem i 4 för att göra lite mindre pompoms.)

-Snöre

-Sax

Lägg 10 ark silkespapper i en hög. Vill du ha olika färger i din pompom blandar du silkespapper med olika färger i högen. Vik in ca 1 cm från kortsidan.

Vänd på högen och vik åt andra hållet, så att du viker som ett dragspel.

När du vikt fram och tillbaka hela vägen ser det ut såhär.

Klipp hörnen så att de blir rundade. Det är lite krångligt för det blir ganska tjockt med papper, så man kan ta några lager i taget.

Gör lika på båda sidorna, så båda kanterna har rundade hörn.

Vik för att hitta mitten.

Knyt ett snöre i mitten. Låt det sitta kvar i rullen eller klipp en ganska lång bit. Det är detta snöre du ska hänga upp din pompom med, så klipp inte av för kort.

Nu ska du börja veckla ut din pompom! Dra försiktigt upp ett ark silkespapper i taget. Tar du i för hårt går pappret väldigt lätt sönder.

Dra upp silkespapper från båda sidorna tills du har dragit upp ungefär hälften. Den andra hälften ska du dra åt andra hållet så att din pompom blir rund.

När du dragit hälften av alla silkespapper ska du ha ett halvt "klot". Vänd på det och gör likadant på andra sidan, dra försiktigt upp ett papper i taget tills du har en boll!

Rätta till den om det behövs!

Häng upp och njut!

Jag ska pynta med dessa när jag fyller år om någon vecka!

/Nora

Utvalda inlägg
Senaste inlägg