top of page

festlig dukningsinspiration


Jag älskar att duka och dekorera och tänkte därför göra en serie inlägg där jag delar med mig av några av mina tips och idéer till festliga dukningar. Det är många som får skjuta fram sina bröllop nu och kanske har ni då ännu mer tid att klura på dukningsidéer till era fester. Så här kommer mitt första tips, en hängande blomsterdekoration!

Jag tycker att det är fint att tänka i olika höjder när man dukar och pyntar, det blir fint kompositionsmässigt. Och olika höjder får man verkligen med en sån här hängande blomsterdekoration som jag testade att göra igår. Jag använde hönsnät som jag virade runt en blötlagd bit oasis och stack sedan i de blommor jag ville använda. Sen hänger man upp den med fisketråd för att få den svävande känslan. Gillar att den blev lite rörig!

I dekorationen använde jag nästan bara sånt som jag redan hade hemma, jag köpte enbart nejlikorna. På sommaren behöver man i princip inte köpa några blommor alls för att göra en sån här dekoration.

Jag brukar spara torkade växter jag hittar i naturen, som ormbunksblad och torkade fröställningar, tycker det blir en sån fin känsla att blanda det med färska blommor. Även mitt gamla påskris fick vara med. Ett tips är att spara sånt! Plocka in fina fröställningar ur trädgården eller i naturen på hösten och spara, och spar fina kvistar i buketter. Mycket gör sig fint även torrt. De små blå blommorna plockade jag i trädgården. Tänk i sommar, att göra en sån här dekoration med dahlior eller luktärter? Kan bli så fint!

Dukningen försökte jag knyta ihop med färgerna i blomsterdekorationen, och lyfta fram det blåa lite mer. Mixade loppistallrikar, gamla tygservetter och nejlikor som dekor på varje tallrik! Jag tycker inte man behöver vara rädd för att blanda porslin eller ta i med färg. Om man ska ha en stor fest och vill använda loppisporslin kan det vara svårt att hitta tillräckligt många av samma sort. Jag tänker då att man istället kan välja en färg och köra på den om man vill ha det sammanhållet.

På bordet pyntade jag med små flaskor i olika höjder med samma blommor som i dekorationen.

Papperslappen kan till exempel vara bordsplaceringskort eller meny.

Gamla fröställningar blandat med nejlikor!

Ett väldigt roligt och pyssligt projekt, som är fint och förhöjer känslan till alla fester!

Hoppas ni gillade den här dukningsidén!

/Nora

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square