top of page

årets första blomsterbild


Förra sommaren blev jag så inspirerad av "Annelies blomster och bakverk" på instagram ( https://blomsterochbakverk.se/ ), av att ta ett moodboard-fotografi från trädgården varje månad. I år vill jag ta ännu mer blomsterstilleben! Här är första bilden för i år, på krokusar, torkad lavendel, penséer och en kungsängslilja.

Snart är sommaren här och då finns det ett sånt överflöd av blommor, så hur fint vore det inte att försöka spara en del av dem på bild? Jag målar mycket och blir alltid så inspirerad av olika växter, men under sommaren hinner jag aldrig måla alla blommor som skriker efter att bli målade. Tänkte därför att det vore perfekt att samla på sig ett gäng blomsterstilleben som jag kan titta tillbaka på under vintermånaderna för att hitta inspirationen till måleri då med.

Blommor har så mycket olika fantastiska former, färger och mönster och det finns alltid något att hämta i naturen när jag har slut på idéer. Färgkombinationer jag inte tänkt på eller organiska rörelser. Ser fram emot att mer växter dyker upp så jag kan börja samlandet av bilder!

/Nora

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page