top of page

odlingsåret har börjat


I mitten av februari satte jag mina första frön för den här säsongen! Än har inte mycket kommit upp, men det kommer. Nu i mars ska jag fortsätta så mer. Jag tycker så mycket om odling och det känns roligt att vara igång med det igen efter vintern. Speciellt nu i dessa märkliga tider, odlandet får mig att landa i tankarna på något vis. Jag tänkte visa lite vad jag gjort med odlingen!

Jag har klippt ner pelargonerna och gjort sticklingar av dem. Idag satte jag några av dem i jord, de som redan hunnit få rötter. Idag satte jag även mina dahliaknölar i jord, i år testar jag att sätta dem i lite mindre krukor och hoppas på att det funkar bra för att driva upp dem. Vill förlänga blomningssäsongen.

Våren är verkligen i luften nu! Det blommar krokus och snödroppar utanför dörren, fåglarna sjunger och trädknopparna är på väg att slå ut. Tidigt, eller? Idag var det hela 15 grader och jag satt ute och åt mellis.

Luktärterna jag köpt i år är lite roligare sorter än jag vanligtvis sått. Det är gamla fina sorter i olika färger och former. Jag hoppas att de ska klara sig bra! Jag satte dem idag enligt odlingsråden jag fick med vid beställningen, och nu ska de stå två veckor i en plastpåse innan de kan börja stå ute för att vänja sig vid kyligare klimat.

Alla krukväxter har också blivit omhändertagna! De har fått ny jord och sticklingarna har fått flytta till krukor. Palettbladen ser lite ledsna ut efter flytten men de brukar ta sig snabbt.

Uppdaterar om hur det går med sådden längre fram!

/Nora

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page