top of page

sticklingar


Jag har längtat så länge till att börja odla nu. Och nu i veckan ska jag äntligen börja! Jag har gått igenom vilka fröer jag har, gjort en plan för vad jag ska odla och beställt nya frön. Min tendens är att så alldeles för mycket och sen stå med massa plantor jag inte har plats med, så jag ska försöka behärska mig i år.

Vi bor i en stuga som vi hyr av mina föräldrar och har 6 stycken pallkragar på vår del av gården att odla i. Så utrymmet är lite begränsat men ändå bra. Förra året satte vi tomater i en pallkrage men i år ska jag bara ha tomater i kruka. Jag har också börjat sukta så mycket efter vackra blommor, och har beställt 5 sorters luktärtsfrön och 4 olika dahlior. Jag har dessutom redan 2 dahlior sen innan så vet inte riktigt hur jag ska få plats med allting. Men det löser sig!

Annat jag ska odla är gröna bönor, sockerärter, potatis, sallad, örter och gurkört. Gurkört är en jättefin blå blomma som passar att ha i sallader eller drycker. Jag gillar att tänka på att en del av blommorna jag odlar är ätbara för det gör sig så fint i mat!

I väntan på att mitt odlingsutrymme skulle frigöras från grejer som hamnat där har jag tagit hand om mina krukväxter för att stilla odlingsabstinensen. Jag tog lite nya sticklingar av mina palettblad och begonia. Begonian har mått så himla bra sen jag bytte jord i krukan och nu vågar jag ta mina första sticklingar av den.

Finns det några finare blad än dessa?

/Nora

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page