top of page

aklejas höjdpunkter 2019


2019 går mot sitt slut. Vilket år va?! Nu när det är vinter träffar och fotar jag inte lika många familjer och par som under de somriga månaderna, men när jag ser tillbaka inser jag hur många nya, fina möten fotograferandet har givit mig i år. Så glad och tacksam för det. Jag tänkte visa några av mina favoritbilder från året och summera lite höjdpunkter. Först ut är bilden ovan på Ellen. Alltså tycker så mycket om bilderna från den fotograferingen. Ellen utstrålar sån styrka och urkraft tycker jag.

Och sen kom Alma och jag fick fotografera igen! Så stort!

Den här familjefotograferingen i maj var också så härlig. Tycker att vårkänslan fångades fint i bilderna. Maj är en favoritmånad för mig!

De här två bilderna på min vän Lena och hennes son Jack tog jag när vi var på picknick i Källslätten en kväll i maj. Tycker så mycket om dem! Värmen dem emellan strålar genom bilderna. Och kvällssolen gör sitt!

Isabelle och Arvids bröllop! Jag blev så berörd av denna dag och deras kärlek. Inramningen i Leksand med mörka skogar och regnmoln blev så vackert.

Tänk att jag får vara med om sånt här!

Antonia och Filip som gifte sig här i närheten. Deras enkla, personliga och mysiga bröllop i trädgården var så roligt att få vara med på.

Frida och Nicklas! Ännu ett fint bröllop.

Bilderna vid den här lilla tjärnen är några av mina absoluta favoriter från i år. Som i en Elsa Beskow-saga!

Jag har ju fotat massa mat också. Mest för Hållbar Mat, mitt och Ebbas projekt. Jag har utvecklats så mycket inom matfoto i år i och med att jag gjort det mycket oftare.

Emelie och Johans bröllop var mitt första i år och jag var så himla pirrig innan. Den dagen var såklart också en av de finaste i år.

Pioner och eucalyptus <3

Alla bröllop jag fotade i somras klassar såklart in sig på den här listan! Ser ni detta liksom, Adams reaktion när han får se sin Mathilda i skogen innan vigseln? Denna dag var underbar! Så mycket sprudlande känslor.

Skogens vackra inramning. Älskar att fota i skogen!

Alltså!!! Lyckan!!

En till favoritbild från Hållbar Mat.

På mötet inför bröllopet med Adam och Mathilda tog vi lite bilder. Tycker mycket om denna, så den får vara med här trots att det inte var från bröllopsdagen.

På Västkusten bland vackra strandblommor med Jakob i april. Tog årets första iskalla havsbad.

En hållbar mat-intervju! Är så glad för alla dessa hemma hos-besök vi gjorde med Hållbar mat när jag fick öva mig på att ta bilder i operfekt ljus och hemmamiljöer. Fick mersmak för det och har öppnat upp för att ta in det mer i familjefotograferandet också. Det fångar det personliga så fint.

Mazariner för Hållbar mat.

Bilder för Elle Mat och Vin som kom ut i början av 2019. En stor höjdpunkt för mig. I vår kommer lite fler av mina bilder ut i olika tidningar. Jag har dock inte hunnit arbeta med såna här projekt så mycket som jag önskat i år. Men är igång igen nu i samarbete med både Ebba och Ashley och ska hålla bättre fokus på det under 2020. Detta projekt var ett samarbete med Ashley som är holistisk nutritionist.

Hemma hos-intervju med Hållbar Mat. Elis vid matbordet.

En rörig bild från en av våra fotograferingar. Såna här dagar är bland mina favoriter. Kreativ röra.

Åh vad jag ser fram emot 2020. Alla bilder som ska skapas, alla nya möten jag kommer ha. Det ska bli så spännande att se vart Akleja tar mig detta år. En del bröllop är redan bokade och jag vet att de kommer bli minst lika magiska och unika som 2019s. Orkar inte vänta tills i sommar!

TACK TACK TACK till er som bokat mig i år för att ni har släppt in mig i er sfär, tack för att jag fått vara med på era stora dagar. Tack till alla som hejat på, peppat, gillat, kommenterat och delat. Så glad att ha er!

Hoppas ni får en mysig julhelg!

/Nora

Utvalda inlägg