top of page

mitt liv just nu: tryck


Som jag skrivit tidigare studerar jag bild och konst på distans. Just nu har vi egna projekt i skolan där jag valt att göra tryck i högtrycksteknik. Jag skär just nu i mdf. Förra veckan skar jag i adigraf, men det vanligaste är vad jag vet att skära i linoleum. Jag valde mdf då det är lite enklare för en nybörjare.

Det är roligt men väldigt klurigt!

Jag började med att måla det jag ville trycka i svartvitt. Detta eftersom trycket bara blir svartvitt, eller den färg man väljer att använda och vitt. Sen har jag fört över den bilden till mdf-skivan och börjat skära ut.

Min målning som jag ville återskapa i tryck. Lättare sagt än gjort.

Idag fick jag mitt första tryck! Jag ska framöver testa att trycka bilderna i riktiga maskiner och se vad det ger för skillnad i resultat. Troligtvis blir det lite jämnare.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square