top of page

vilka kläder på fotograferingen?

När jag ska fotografera familjer får jag ofta frågan om vad som är bra kläder att ha på bilderna, så i detta inlägg ska jag sammanfatta lite hur jag tänker kring det!

1. Du ska vara du! Det allra viktigaste är att ha något som en själv känner sig fin i. Något som är ens egen stil, och som en är bekväm i. Det behöver inte vara uppklätt om en själv inte vill.

2. Inga störande loggor eller mönster. Jag brukar råda de som ska fotograferas att inte ha på sig kläder med stora tryck eller loggor, intensiva mönster eller starka färger. Det tar lätt mycket av uppmärksamheten i bilderna. Älskar man en viss färg vill verkligen ha den på sig på fotona ska man såklart ha det ändå!

3. Flera personer - försök matcha

Är ni flera som ska fotograferas tillsammans kan det vara bra att komma överens om en färgskala. Bilderna blir mer harmoniska om det inte blir allt för många färger som vill dela på uppmärksamheten. T.ex. kan ni komma överens om att hålla er till ljusa toner, varma höstiga färger eller varför inte åt det blåa och gråa hållet? Ni behöver inte ha exakt samma färg, men kolla gärna så att det inte skär sig!

5. Matcha årstid Detta är verkligen inget måste, men det kan också vara fint att matcha årstiden! På vintern går miljöerna ofta i vitt och blått, och då passar det fint med t.ex. vita kläder! Eller varför inte gå tvärtemot och klä er i rött eller gult? Att tänka på på vintern är dock att bakgrunden är entonig, så det blir extra tydligt om alla som fotograferas har olika färger på sig.

Sammanfattningsvis Välj kläder du gillar, som du är bekväm i! Är ni fler - försök matcha! Undvik stora tryck eller loggor, eller mönster som tar all uppmärksamhet.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page