June 24, 2020

May 28, 2020

May 19, 2020

April 16, 2020

Please reload

Senaste inlägg

Hur du viker en pompom att dekorera med

May 12, 2020

1/10
Please reload

Utvalda inlägg

vilka kläder på fotograferingen?

February 23, 2019

När jag ska fotografera familjer får jag ofta frågan om vad som är bra kläder att ha på bilderna, så i detta inlägg ska jag sammanfatta lite hur jag tänker kring det!

1. Du ska vara du! 
Det allra viktigaste är att ha något som en själv känner sig fin i. Något som är ens egen stil, och som en är bekväm i. Det behöver inte vara uppklätt om en själv inte vill. 

 2. Inga störande loggor eller mönster.
Jag brukar råda de som ska fotograferas att inte ha på sig kläder med stora tryck eller loggor, intensiva mönster eller starka färger. Det tar lätt mycket av uppmärksamheten i bilderna. Älskar man en viss färg vill verkligen ha den på sig på fotona ska man såklart ha det ändå!

3. Flera personer - försök matcha

Är ni flera som ska fotograferas tillsammans kan det vara bra att komma överens om en färgskala. Bilderna blir mer harmoniska om det inte blir allt för många färger som vill dela på uppmärksamheten. T.ex. kan ni komma överens om att hålla er till ljusa toner, varma höstiga färger eller varför inte åt det blåa och gråa hållet? Ni behöver inte ha exakt samma färg, men kolla gärna så att det inte skär sig!

5. Matcha årstid
Detta är verkligen inget måste, men det kan också vara fint att matcha årstiden! På vintern går miljöerna ofta i vitt och blått, och då passar det fint med t.ex. vita kläder! Eller varför inte gå tvärtemot och klä er i rött eller gult? Att tänka på på vintern är dock att bakgrunden är entonig, så det blir extra tydligt om alla som fotograferas har olika färger på sig.

Sammanfattningsvis
Välj kläder du gillar, som du är bekväm i!
Är ni fler - försök matcha!
Undvik stora tryck eller loggor, eller mönster som tar all uppmärksamhet.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Nora Tysklind, fotograf i Borlänge/Dalarna. Godkänd för F-skatt.  mail: aklejafotografi@gmail.com tel: 076 767 14 47

  • Akleja fotografi
  • Akleja fotografi