top of page

matfoto-resan


Tänkte att nu när jag är igång med att skriva om gamla projekt kan jag lika gärna skriva om detta med! För ungefär exakt två år sedan tog jag dessa bilder under mitt reseprojekt som jag gjorde när jag gick på Fotoskolan JKPG. Jag ville öva på att fota mat och få till en somrig stil som fångade känslan av platsen vi befann oss på.

Det svåra med detta projekt var att det var väldigt svårt att förutse vilka rätter jag skulle kunna laga där, eller vad jag skulle ha tillgång till. Siktade in mig på enkla grejer där jag kunde lägga mer fokus på själva fotograferandet än matlagandet.

Detta projekt var väldigt roligt men också väldigt oklart. Jag hade precis innan lagt så mycket fokus på andra skoluppgifter att detta blev lite oupputyrt och virrigt, men det var väldigt bra övning på många saker! Streetfoto, skapa något av de få saker man har tillgång till och att fota på en plats utanför sin comfort-zone. Det var supervarmt och jag och Ellen, som jag reste med, åt hur mycket frukt som helst och badade massor. Så även om det i efterhand inte känns som det mest klockrena jag gjort hade jag en härlig resa och lärde mig mycket.

I min redigering ville jag efterlikna något vsco-filter i photoshop tror jag. Har försökt med detta i flera år och det är så svårt tycker jag! Men börjar nog få det på kroken nu iallafall. Lite mer än då.

Dessa bilder resulterade i en fotobok som jag printade i ett exemplar och som nu är försvunnen. Att göra såna här grejer har jag lärt mig massor av!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page