top of page
nora.png
IMG_8041.JPG

Att dokumentera livet som jag ser det har så länge jag kan minnas varit viktigt för mig. När jag var 10 år fick jag min första digitalkamera i födelsedagspresent, efter att jag under en period lagt beslag på min mammas kamera, och sedan dess har jag varit fast. Min kärlek till livet har gjort mig nästintill besatt av att försöka bevara stunder, känslor och människor på bild. Allt swischar förbi så snabbt men bilderna är små öar att landa på och återvända till av saker jag vill minnas.

För mig har bilder ett stort värde som minnen, och nu vill jag hjälpa andra att spara ögonblick i form av fotografier. 

Jag fotograferar med naturlig ljussättning, det vill säga använder inga blixtar.

  Mitt namn är Nora Tysklind och jag är fotograf med bas i Borlänge. Jag har studerat ett år på Fotoskolan Jönköping, en termin på Fotoskolan Stockholm och ett år Bild och Konst distans på Löftadalens Folkhögskola. För tillfället studerar jag Design på HDK-Valand i Göteborg.
 

"På min födelsedag fick jag en kamera! Och det utnyttjar jag" - bild från mitt första egna fotoalbum.

Sedan 2017 har jag genom mitt företag Akleja fotografi fotograferat familjer, nyfödda, bröllop, barn, par, företag, gravida, studenter, mat, stilleben och annat. När jag fotograferar människor strävar jag efter att fånga det naturliga och undvika det uppställda. Jag vill att de bilder jag tar ska berätta något om stunden och känslan.

 

Jag tycker om att fotografera i naturen, där det finns oändliga variationer av bakgrunder och där ljuset är naturligt och vackert.

 

IMG_8042.JPG
hej-6.jpg

Mitt första stilleben!

Vill du bli fotograferad eller funderar du på något är det bara att höra av dig! Jag hoppas att vi hörs!

 

Följ mig gärna på instagram! @aklejafotografi eller @noratysklind
bottom of page