Frida & Nicklas, Torsång 13e juli 2019
Frida och Nicklas! Ett så roligt, glatt och härligt par. Dagen innan deras bröllopsdag insåg vi att ängen vi tänkt fotografera porträtt på blivit nerhuggen. Som en stor, brun åker såg det ut. Istället hittade vi världens vackraste brygga omgiven av näckrosblad. Ibland har man tur i oturen. Detta bröllop var så vackert!
Jag var med tre timmar under dagen och fotograferade porträtt och vigsel.

Vi började porträttfotograferingen i ett skogsparti. Älskar kontrasten skog och finklädda personer. Frida och Nicklas valde att ha hela porträttfotograferingen innan vigseln, och vi hade planerat in ungefär 1,5 timme för det. På den tiden hann vi fotografera på flera olika platser, och ta det lugnt. Det är så värdefullt att inte behöva stressa under fotograferingen, utan istället ha en trevlig stund. Jag är av den tron att tid gör slutresultatet bättre, det är lättare att hitta lugnet både framför och bakom kameran.

Vi stannade inte länge i skogen då det dök upp massa myror och mygg. Istället gick vi till en vacker skogsväg precis intill. Dessa platser hade vi letat reda på tillsammans några veckor innan. 

Frida hade en av de vackraste buketter jag sett! Lite spretig, ljuva färger och den såg nästan ut att vara plockad i trädgården.

Sen bar det av ut på en äng som fortfarande var grön! Under porträtten var en av Fridas tärnor med och assisterade med klänningen, hade koll på sminket och bar bukett.

I och med att vi hade gott om tid hann vi stanna på ett ställe vi inte planerat, en landsväg bland hagar. Mitt i den strålande solen! Sån härlig sommarkänsla på dessa bilder tycker jag.

Kvällen innan bröllopet var jag ute och letade platser i panik när jag insett att den blomstrande sommarängen vi hittat var nerhuggen. Då dök denna brygga plötsligt upp. Alltså, denna plats var så fin. Helt spegelblankt vatten! Näckrosor! Frida och Nicklas! 

Efter att ha fotograferat vid bryggan åkte vi tillbaka mot kyrkan. Där skulle vi ta gruppbilder med brudföljet och Frida och Nicklas barn. Vi hade hittat ett lite undangömt ställe mot vattnet med björkar där vi kunde fotografera utan att gästerna som började komma såg oss.

Sen var det dags! Gästerna stod redo utanför kyrkan och Frida och Nicklas gick och gömde sig innan vigseln.

Tack Frida och Nicklas för en underbar dag!

© 2017 by Nora Tysklind, fotograf i Borlänge/Dalarna. Godkänd för F-skatt.  mail: aklejafotografi@gmail.com tel: 076 767 14 47

  • Akleja fotografi
  • Akleja fotografi